+36-20/530-5436  |  info@fogarasigomba.hu

Érdekességek a pecsétviaszgombáról (ganoderma gombáról)

Tudta, hogy például a nagy fal építőjeként ismert Shih Huang Ti császár (Kr. e. 259-210) nem riadt vissza semmilyen áldozattól, hogy ezt az életelixírt megszerezze? A történelmi érdekességeken túl kutatások eredményeiről is olvashat.

A következőkben dr Jan Lelley- A gombák gyógyító ereje c. könyvéből idézek pár történetet, illetve kutatási eredményt a ganodermával kapcsolatban:

"A nagy fal építőjeként ismert Shih Huang Ti császár (Kr. e. 259-210) nem riadt vissza semmilyen áldozattól, hogy ezt az életelixírt megszerezze.

 Egy 3000 tengerészből álló flottát küldött Hsu Fu Tao pap admiralitása alatt, hogy a keleti tengerek szigetein kutasson utána. Egyesek szerint a flotta soha nem tért vissza, mások azt állítják, hogy Hsu Fu visszajött, de üres kézzel. Mintegy száz évvel később Wu császár is küldött hajókat kelet felé, hogy keressék meg a halhatatlanság szigetét és a ling Chih gombát. Eleinte ő sem járt sikerrel. Mégis Kr.e. 109-ben a császári palotában feltűntek a fényes pecsétviaszgomba ábrázolásai, ami bizonyítja, hogy a kutatás végül is eredménnyel járt. Kr. u. 1004ben Chen Sung császár elrendelte, hogy minden megtalált ling Chih-t szolgáltassanak be az udvarnak. Az adatok szerint 3 év alatt 10 000 fényes pecsétviaszgomba gyűlt össze.

Beltartalma

 A fényes pecsétviaszgomba felhasználásának sokoldalú módja szinte áttekinthetetlen volt már régen is. Egy 1578-ból származó híres kínai könyvben az áll, hogy a ling Chih rendszeres fogyasztása még testsúlycsökkenést is okoz és növeli az életerőt.

A hagyományos kínai természetgyógyászok ma is a leghatásosabb erősítőnek a pecsétviaszgombát javasolják. 

Termőteste szénhidrátokat, aminosavakat, kevés fehérjét, zsírt, alkaloidákat, vitaminokat és ásványi anyagokat - magnéziumot, káliumot, cinket, mangánt, vasat, rezet és germániumot - tartalmaz. Különösen két anyagcsoportját tartják hatásosnak. Az egyikhez a poliszacharidok tartoznak, amelyek immunrendszer-erősítő hatását igazolták. A másik csoport triterpénekből áll. Ezekhez sorolhatók az igen aktív ganoderma­-, ganolucid- és a lucidémasavak. A rendelkezésre álló adatok szerint ezek gátolják a májtúltengést, a koleszterinszintézist, valamint a hisztamin szabaddá válását. A gomba micéliumában találtak szerineket (nitrogénmentes policiklikus poliszacharidokat), laktonokat, alkaloidokat, poliszacharidokat és több mint száz erősen aktív terpént.

A fényes pecsétviaszgombával Ázsia több klinikáján folytattak kísérleteket különböző betegségekkel kapcsolatban. Sajnos ezeket az eredményeket a nyugati orvostudomány többnyire nem veszi figyelembe. Más klinikai vizsgálatok eredményei azonban minden kritikát kiállnak.

Kínai kutatók kísérleti állatok elektrokardiogramjának vizsgálatakor megállapították, hogy a gombakivonat javította a belső szívizmok működését, növelte a vérátáramlást és csökkentette a szívizmok oxigénfelvételét. Ezeket az eredményeket japán kutatók is megerősítették, sőt ezeken kívül még egyéb pozitív hatást is észleltek.

A ganoderma gombát jó szívvel ajánljuk mi is fogyasztásra a szervezet megerősítését célzó kúra céljából!

Partnereink
Elérhetőségek
Levelezési cím:
   Arany János utca 62., 2135 Csörög
Telefonszám:
   +36-20/530-5436
E-mail cím:
   info@fogarasigomba.hu
Számlaszám:
   10401103-65565556-50571003
© 2024 – Fogarasi Fűszergomba | Altru