Új jelszó kérése
Facebook

 

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
Házhozszállítás

Írásaink, blog

2012.12.28 09:21
A shiitake nemcsak egészséges, finom is!
A shiitake gombát még ma is kevesen ismerik Magyarországon, pedig a nagyobb élelmiszer áruházakban friss shiitake gomba is kapható. És amellett, hogy egészséges, nagyon finom és jellegzetes íze is van. Álljon itt például egy ízletes shiitake gombából készült étel.

Hozzávalók 2 főre:
    • 1 duci gerezd fokhagyma
    • 1 ek dióolaj
    • egy maréknyi ceruzabab
    • 1 ek szezámolaj
    • 3 szál újhagyma
Elkészítés
      1. A gombák szárát kivágjuk, kalapjukat megmossuk, szárítjuk és felszeleteljük. A kínai kel megmosott és megszárított leveleit vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát fél centis darabokra karikázzuk.
      2. Wokba téve az apróra vágott fokhagymát és szétmorzsolt chili paprikát a dióolajon alacsony lángon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot és a gombát. Addig pirítjuk, míg a fenyőmag színt nem kap. Most mehet hozzá a ceruzabab és a szójaszósz fele, a lángot közepesre állítjuk.
      3. Végül belekeverjük a kínai kelt, hozzáöntjük a szezámolajat és a maradék szójaszószt, beledobjuk az újhagyma karikákat, rátépkedjük a bazsalikom leveleket és még egy-két percig keverjük erős tűz felett.
      4. Az rizstésztára forró vizet öntünk, pár perc után leszűrjük és tányérokra halmozzuk, a tetejére jön a stir-fry, és mellé az apróra vágott mentalevelekkel elkevert joghurtot kínáljuk.



Jó étvágyat!:)

 

forrás: nosalty.hu

Webáruház készítés