2012.12.28 09:21
A shiitake nemcsak egészséges, finom is!
A shiitake gombát még ma is kevesen ismerik Magyarországon, pedig a nagyobb élelmiszer áruházakban friss shiitake gomba is kapható. És amellett, hogy egészséges, nagyon finom és jellegzetes íze is van. Álljon itt például egy ízletes shiitake gombából készült étel.
Elkészítés
- A gombák szárát kivágjuk, kalapjukat megmossuk, szárítjuk és felszeleteljük. A kínai kel megmosott és megszárított leveleit vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát fél centis darabokra karikázzuk.
- Wokba téve az apróra vágott fokhagymát és szétmorzsolt chili paprikát a dióolajon alacsony lángon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a fenyőmagot és a gombát. Addig pirítjuk, míg a fenyőmag színt nem kap. Most mehet hozzá a ceruzabab és a szójaszósz fele, a lángot közepesre állítjuk.
- Végül belekeverjük a kínai kelt, hozzáöntjük a szezámolajat és a maradék szójaszószt, beledobjuk az újhagyma karikákat, rátépkedjük a bazsalikom leveleket és még egy-két percig keverjük erős tűz felett.
- Az rizstésztára forró vizet öntünk, pár perc után leszűrjük és tányérokra halmozzuk, a tetejére jön a stir-fry, és mellé az apróra vágott mentalevelekkel elkevert joghurtot kínáljuk.
Jó étvágyat!:)
forrás: nosalty.hu