Facebook

 

Fizetési megoldás
Hírlevél
Termékajánló
Házhozszállítás

Írásaink, blog

2013.09.17 16:04

 Shii-take gombát már 20 éve termeli! Sok hullámvölgy és magasság és persze kitartó és erőt megfeszített munka után, ma stabilan Magyarország egyik jelentős shiitake termelői.

A shii-take fontos fehérje- és káliumforrás, de tönkjével együtt cinkforrás is. Ez utóbbi különösen azért fontos, mert a cinkjelentős szerepet játszik az immunrendszer aktivizálásában. Sok komplex szénhidrátot, úgynevezett poliszaharidot tartalmaz. Proteinjében valamennyi aminosav megtalálható, de leucinban és lizinben gazdag. Szárazanyagának csaknem 14%—a aminosav. Ezeknek csaknem 40%-a eszenciális aminosav. Egy japán kísérletben felnőtt férfiak napi 40 gramm shii-takét fogyasztottak. Ez a kísérlet is igazolta a gomba fehérjéjének kiváló biológiai értékét, emészthetőségét.

Tudta, hogy például a nagy fal építőjeként ismert Shih Huang Ti császár (Kr. e. 259-210) nem riadt vissza semmilyen áldozattól, hogy ezt az életelixírt megszerezze? A történelmi érdekességeken túl kutatások eredményeiről is olvashat.

2013.02.13 16:04

Elegendő napfény nélkül télen igen kevés D-vitamint termel a szervezetünk. Hiányának nemcsak gyakoribb fertőzések, de hízás vagy depresszió is lehet a következménye. Ha mosolyogva szeretnéd túlélni a hideg hónapokat, mindenképp barátkozz meg a D-vitaminnal!

Webáruház készítés